PhotoSynth – en ny måde at navigere i billeder på

Del med dit netværk

PhotoSynth fra MS Labs er endelig blevet frigivet til fri leg. Det er en fantastisk koncept at kigge billeder på den måde og jeg er ret imponeret over hvor hurtigt computeren kan finde ud af hvordan en bunke billeder passer sammen. Det er ikke bare stiching. Det er noget mere og der er da virkelig potentiale i det. Jeg glæder mig allerede til den første rigtige sociale tjeneste tager dette koncept op og lader mange mennesker sende billeder til en samlet base. Det vil give ideen om en gennemfotograferet verden helt ny mening og endnu mere interessant en googles streetview (som vi iøvrigt KRÆVER snart kommer til Danmark).

Ærgeligt det endnu ikke virker til mac og linux, men ret spændende at selveste MS lader en vælge i mellem og anbefaler en Creative Commons licens til ens værker…

Jeg faldt i øvrigt i snak med en fysiklærer der var blevet meget begejstret for programmet. Nu kunne eleverne fotografere deres forsøgsopstillinger hele vejen rundt og senere udforske opstillingen på en langt mere interessant måde end bare at bruge en video af forløbet.

Photosynth finder ud af hvor billederne i en serie passer sammen.

Photosynth finder ud af hvor billederne i en serie passer sammen.

Se et eksempel på PhotoSynth her: http://photosynth.net/view.aspx?cid=c086d078-2645-4a25-9917-b1eb5b230c95 (prøv om du kan finde mig siddende i gården)


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *