Scratch

Del med dit netværk

Scratch er et programmeringssprog for børn. Det er udviklet af MIT og er i høj grad i tråd med Seymour Paperts tanker om ideer tilbage fra det gode gamle myresnak. Interfacet er simpelt at bruge og man arbejder med grafisk styring frem for tekst. Kommandoerne gives i simple blokke og det er i det hele taget let at bruge. På MIT har de endda udviklet hardware så man kan lade forskellige sensorer indvirke på programmet (lidt ligesom Lego Mindstorm – men det kommer jo også fra samme sted).

Den store diskussion bliver jo hurtigt om børn skal lære at programmere. Mit svar er klart nej – men de skal lære at skabe og med et værktøj som scratch for de i høj grad mulighed for selv at skabe små historier, animationer og spil.

Nedestående video er lavet Steve Dickie og viser et eksempel på brugen af Scratch. På Scratch hjemmesiden kan man se utallige eksempler på små programmer og man kan hente dem ned og arbejde videre i sit eget Scratch program. Se det er deling 😉

 
Find more videos like this on Classroom 2.0


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Baby

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *