Hvad betyder MESH?

Del med dit netværk

Hos Microsoft er der tydeligvis fuld damp på udviklingen af deres Live tjenester. For nylig blev Microsoft Azure, en slags Cloud OS, offentliggjort og senest blev det afsløret at Office 2009 vil indeholde ikke ubetydelige netbaserede dele – som for eksempel fuld adgang til at redigere og arbejde med dokumenter. Det er en spænende udvikling, men en af udfordringerne med alle disse Cloud tjenester er dels at få lagt nye data ud i skyen og dels at gøre det let at dele og arbejde med disse data.

En mulig løsning er brugen af systemer som for eksempel Sky Drive, der kombineret med et lille plugin kan bruges fuldstændig på samme måde som et drev på den computer du sidder ved eller et serverdrev – bare kun fra MS Office programmere.

En anden og meget mere interessant løsning hedder Live Mesh. Mesh er et engelsk ord der betyder noget i retning af fletværk, og det er et ret præcist ord for netop det som tjenesten kan. Den kan nemlig flette en række enheder og applikationer sammen. Ved hjælp af Mesh kan man fortælle mapper at de skal dele og synkronisere data med hinanden. Mapperne kan tilgås online hvis man sidder på en maskine der ikke er med i Mesh fletværket (ligesom maskinerne kan tilgås ligesom remote access og således fjernstyres fra en browser) og kan selvfølgelig deles med andre man samarbejder med.

Live Mesh forbinder blandt andet mine forskellige computere

Live Mesh forbinder blandt andet mine forskellige computere

Det er sådan set hvad Mesh kan i dag, men om lidt kan det også forbinde med mobiltelefonen, kameraet, printeren eller endda køleskabet, bilen og så videre efterhånden som disse ting også kommer online. Forestil dig for eksempel at en elev tager et billede med skolens kamera der er på nettet. Billedet bliver nu via Mesh tilgængeligt på smartboard-computeren i klassen – helt uden at man skal foretage sig noget ud over at tage billedet selvfølelig.

Jeg har nu brugt Mesh i en lille uge og min største anke er at der kun er 5 GB plads at lege med…

En noget teknisk – men bestemt ikke uforståelig – gennemgang af Live Mesh finder man i Jeremy Mazners foredrag fra PDC2008. Det er lidt langt, men tiden værd.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *