Billedbehandling i skyerne

Del med dit netværk

Mængden af onlineapplikationer er konstant stigende. I starten var det primært tekstbehanding, med med Google Documents fik vi både regneark og præsentationsprogrammer med i pakken og de mange programmer i Soho giver mulighed for databaser om oprettes, opbygges og afvikles online.
Med programmer som Mindmeister er det for alvor blevet avanceret hvad man kan online, og ikke mindst de kollabrative muligheder ved at arbejde i online programmer er enorme i forhold til mere konventielle offline programmer.

Denne gang handler det som om billedbehandling. Måske kender du allerede Picassa, der giver visse online muligheder, men som kræver installationen af et traditonelt program på computeren før man for alvor kan behandle sine billeder. Disse to programmer kræver ingen installation for at fungerer og kan tilgås med en almindelig velfungerende browser af nyere dato.

Pixer.us

Pixer er et af de letteste billedbehandlingsprogrammer jeg har arbejdet med i lang tid. Der er ikke de store muligheder, men man har alle de almindelige muligheder for at ændre størrelse, beskære, rotere og ændre på lys, billeder og skarphed. Dertil kommer en rækker specialeffekter som man kan benytte på sine billeder. Disse har dog ingen indstillingsmuligheder – man vælger og billedet tilføjes funktionen.

Det vigtigste er at man kan gemme sine billeder – endda i både jpg, gif, png og bmp formaterne. Endelig – hvilket også er vigtigt med den slags programmer – går det stærkt. Endda meget stærkt. Det betyder at det er god måde at tilrette billeder når man ikke lige har et stort forkromet billedbehandlingsprogram til rådighed eller bare lige skal lave nogle småting.

pixerus

Pixer.us

Fotoflexer

Hvor pixer.us er et lille og hurtigt program er fotoflexer online billedbehandlingens foreløbige limosine. Her er muligheder for det hele – udover standardfunktioner er en hel spand af specielle effekter og muligheder og avancerede ting som morphing er også med. Mest imponerende er at programmet kan arbejde i layers og dermed giver mulighed for ret avanceret billedbehandling – selvom det ikke er PhotoShop.

Endelig kan man i Fotoflexer ikke bare gemme de færdige billeder i jpg og png formaterne. Man kan også vælge at udgive billedet direkte i facebook, flicker og andre online tjenester, ligesom man kan vælge sende billedet som er URL eller som en mail. Programmet giver endda mulighed for at oprette en konto, men dette er ikke et krav, og man kan sagtens benytte det uden at have en konto.

Bagsiden er, at de mange muligheder gør programmet lidt tungere og dermed også lidt mere besværligt  og langsommere at arbejde med.

Fotoflexer

Fotoflexer


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *