I-nigma – SmartCodes på mobilen

Del med dit netværk

Smartcode link

Smartcode link

Nu hvor de fleste telefoner er udstyret med et endda udemærket kamera, hvorfor er der så ikke flere applikationer der benytter sig af muligheden for at lade kameraet være en del interfacet. På min nyeste telefon er et lille program til visitkort, der når man fotograferer et visitkort benytter sig af OCR til at “læse” visitkortet og tilføje personen til telefonens kontaktpersoner.

Det er altså ikke det helt store og jeg blev derfor begejstret da jeg så mulighederne for at læse QR-koder med telefonen. En QR-kode er en slags to-dimensionel stregkode som kan indeholde små beskeder, links til telefonens browser eller kontaktinformationer. Af udseende ligner de andre to-dimensionelle koder som dem man måske allerede kender fra boardingspasset i lufthavnen.

Ved hjælp af en QR-kode kan man altså lade telefonen læse en besked som vises på displayet, er et link til en hjemmeside (som så åbnes af telefonens browser) eller kontaktinformationer som med et klik kan gemmes i kontaktpersoner.

Kan du læse beskeden?

Kan du læse beskeden?

Hvilke pædagogiske muligheder giver så dette? Man kunne forestille sig et orienteringsløb eller en skattejagt hvor QR-koder gav oplysninger om næste post, men så er det bare teknik der skal gøre det sjovt – men det er måske også i orden. En lidt sjovere mulighed jeg har tænkt på er de mange udstoppede dyr vi har i skolernes samling. Man kunne med lethed forestille sig at de små kræ var udstyret med en QR-kode underneden som var et direkte link til en relevant side (fx på danske-dyr.dk eller wikipedia) om dyret.

Du kan hente et program til at læse QR-koder til din smartphone på I-nigma og læse mere om koderne  på wikipedia:


Del med dit netværk

Kommentarer

 1. By Jesper

  Svar

 2. By Malte

  Svar

 3. By Laura Marie Matthiesen

  Svar

 4. By nicklas

  Svar

 5. By Malte

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *