Microsoft Songsmith

Del med dit netværk

Jeg blev for nylig gjort opmærksom på nedestående klip på YouTube. Det er en fyr der kort demonstrerer programmet Microsoft Songsmith. Det er svært ikke at blive imponeret så jeg hentede selv programmet i en fart.

Microsoft Songsmith

Microsoft Songsmith

Der er tale om et ufatteligt simpelt program. Man vælger en stilart (for eksempel blues, rock, r&b eller pop) og angiver Beats per Minut (BPM) for melodien. Derefter er det bare at synge. Der er altså kun behov for at kunne følge et beat sådan nogenlunde. Når man er færdig med at synge analyserer programmet hvilken melodi man har synget og der sættes instrumenter på der følger stemmen. Det betyder at man i løbet af et øjeblik har fået skabt et færdigt produkt.

Indstillingsmulighederne er meget begrænsede, så man farer ikke vild i en masse indstillinger undervejs og har hurtigt et produkt. Det er oplagt at benytte i skole (og fritidsording) til hurtigt at skabe sange som lyder af noget og passer godt sammen med børns lyst til at legesynge. Endelig kan programmet også bruges til at få en vis kritisk holdning til både egne evner og dem man hører i fjernsyn og på i-podden – for hvor meget kan de egentligt synge og hvor meget klarer teknikken. Mon programmer som dette giver endnu flere håbefulde deltagere til næste X-faktor eller kan man høre at selv med teknisk hjælp skal man nok holde sig fra musikken som karriere.

 

Man kan selv downloade programmet i en seks timers prøveversion (det er heldigvis seks timers brug og ikke seks timer fra man installerer) hvilket giver mulighed for at prøve det. Er man tilfreds kan man købe det for den svimlende sum af 30$.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *