Xtranormal – simple og hurtige animationer på engelsk

Del med dit netværk

Det er klart at det måtte komme. En online applikation der kan benyttes til at lave små simple animationer. På hjemmesiden Xtranormal kan man hurtigt lave sine egne små shows. Der er en række forskellige baggrunde og personer at vælge imellem, så det er bare at gå i gang.

Man laver en scene og i denne kan en eller to figurer så tale sammen eller til publikum, mens de bevæger sig (på stedet – man kan ikke få figurerne til at gå rundt), ændrer synsretning og ansigtsudtryk. Man kan også vælge kameravinkler eller overlade det til programmet at vælge vinkler automatisk (hvilket sker udfra replikker og bevægelser og en hel del tilfældighed).

Desværre kan programmet kun tale engelsk. Det kan naturligvis bruge en lang række forskellige syntetiske stemmer (som for eksempel en tysk herre der lyder lidt som Arnold i sine velmagtsdage i 80’erne), men fælles for dem alle er, at de er bedst til at læse engelsk tekst. Det er nemlig en ret simpel tekst-til-tale generator der anvendes. Det betyder at programmets anvendelsesmuligheder begrænser sig og absolut er bedst anvendeligt i engelskundervisningen.

Til gengæld er programmet – i hvert fald foreløbigt – ganske gratis at bruge. Man melder sig bare til og så er man kørende. Nu savner vi bare at det udvides med muligheden for tysk, fransk og dansk tale, så det kan bruges i lidt flere fag – og så selvfølgelig mulighederne for at samarbejde om projekter og sætte en række scener sammen til en længere film.

    

Klik på videon ovenfor eller gå direkte til xtra-normal for at se den dejlige lille film og to personer på en scene, der ikke kan blive helt enige om hvem der skal starte.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *