Den store ÅBNE encyklopædi

Del med dit netværk

Så var Gyldendal endelig klar med det længe ventede onlineleksikon Den Store Danske. Den Store Danske er ganske simpelt hele den store danske encyklopædi smidt ind i et wikiagtigt værktøj og stillet gratis (og meget reklamefinansieret) til rådighed for masserne.

Grundideen er at alle kan redigere og tilføje opslag på samme måde som Wikipedia, men at man samtidig har en gruppe eksperter der skal godkende den rettede artikel før den får stemplet “verificeret” i nakken. Det lyder som en ide der kan få skeptikere der er bange for at Wikipedia er fuld af fejl til at hoppe med på ideen med en leksikon der redigeres af alle, men man kan være bekymret for eksperternes arbejdsopgave hvis Den Store Danske bliver en for stor succes.

Udover at have lære af Wikipedia at man godt kan inddrage brugernes viden til at holde sit leksikon har Gyldendal tydeligvis også lært fra Google. Leksikonet er således udstyret med et pænt beta-mærkat, der gør det tydeligt at man ikke kan tillade sig at blive rigtig sur hvis systemet driller. Det går dog trods en lidt langsommelig svartid på søgninger (men man er jo netop godt vant hos Google) forbløffende let med systemet, der i øvrigt også tillader at man tilføjer både billeder, lydklip og andre bilag til de enkelte artikler.

Man kan hurtigt konstatere at Gyldendals eksperter allerede har været i gang med at opdatere, og man kan således både læse at USAs præsident hedder Obama og at Nasser Khader ikke længere er medlem af Liberal Alliance.

Selve systemet med at opdatere er relativt let. Man skal dog først oprette en konto og have verificeret den oplyste mailadresse før man kan skrive løs – og så går artiklen man har rettet fra at være verificeret til at være ikke verificeret.

Hvis et indlæg ikke er fyldestgørende kan det jo være en af brugerne kan bidrage. Her bliver indlægget om Blogs opdateret.

Hvis et indlæg ikke er fyldestgørende kan det jo være en af brugerne kan bidrage. Her bliver indlægget om Blogs opdateret.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *