Få en lækker tag-cloud i din stil

Del med dit netværk

På de fleste blogs og mange andre hjemmesider finder man en såkaldt tag-cloud eller ordsky. En sky af ord med ordene ordnet i størrelse efter hvor ofte de anvendes. Disse skyer kan være mere eller mindre kunstneriske i deres udtryk – eller ligefrem være interaktive som skyen her på IT-torvet.

På wordle kan man lave sine egne ordskyer ud fra en tekst man kopierer ind (eller via et RSS-feed). Når først teksten er analyseret kan man arbejde med sin ordsky – farver, layout, teksttype med videre.

Det betyder at man let kan lave en flot ordsky til en tekst på en hjemmeside eller en måske en dansk stil eller en fysikrapport. Dog kræver det at man benytter sig af screen capture, hvis man vil benytte billedet offline.

På hjemmesiden kan man se andres kreationer. Nogen er ligefrem helt kunstneriske i deres udtryk, og med lidt arbejde kan man bruge programmet til at lave flotte plakater i billedkunst.

Lav dine egne ordskyer med Wordle

Lav dine egne ordskyer med Wordle


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Bente

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *