Små hurtige (online) programmer

Del med dit netværk

Udover store avancerede programpakker findes der også stribevis af små lette applikationer som ikke kan så meget, men som kan være sjove at bruge i undervisningen (eller til alt muligt andet). Mange af dem benytter sig af Flash og kan downloades og integreres i en præsentation i Power Point, Notebook og lignende præsentationsprogrammer der tillader Flash.

Hvilken hjemmeside skal vi kigge på først. Træk i håndtaget og lad Fruitmachine vælge...
Hvilken hjemmeside skal vi kigge på først. Træk i håndtaget og lad Fruitmachine vælge…

Fruitmachine

Da jeg stiftede bekendtskab med TeachMeet stødte jeg også på programmet FruitMachine, der er et simpelt program der giver mulighed for en lidt sjov måde at vælge hvem der står for tur. Det kan for eksempel bruges til fremlæggelser i klassen. Læreren skriver grupperne ind og så er det bare at trække i håndtaget – så vælges grupperne i den enarmede maskine så man ved hvem der skal starte.

Stopwatch

Har du aldrig manglet et stopur på den interaktive tavle eller måske skal der være 5 minutters pause i dit PowerPoint oplæg som skal bruges til sidemandsdebat. Det løser Stopwatch, der både giver mulighed for stopure og nedtællingsure – og så kan man både bruge det online og downloade flashfilen til brug i PowerPoint og andre programmer.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *