Paint.net – et gratis alternativ til Adobe Photoshop?

Del med dit netværk

Normalt når man tænker professionel billedbehandling, kommer Adobe Photoshop op som det bedste alternativ, men hvorfor dog det, når man helt gratis kan downloade Paint.net! Et af de ting som mange vil nævne gør Photoshop bedre end mange andre billedbehandlingsprogrammer, er muligheden for at lave billeder i flere lag. Når man kan lave billeder i flere lag kan man ændre i de forskellige lag enkeltvis og f.eks. hvis man får en opgave at skulle klippe i billeder og sætte små brudstykker ind i et samlet billede, så kan lag hjælpe, selv efter at have indsat flere brudstykker, kan man stadig flytte rundt på dem enkeltvis.
En anden ting som mange andre gratis billedprogrammer ikke har, er muligheden for redigeringshistorie. På denne måde kan man ved fejl gå tilbage i sin billedbehandlingshistorie og ændre billedet tilbage.

Dette program kan være et godt supplement for en økonomisk trængt folkeskole. Det har mange af de samme basale funktionaliteter som der kræves af et seriøst billedbehandlingsprogram. Hvis man som billedkunstlærer gerne vil lege med billedbehandling kan dette program virkelig anbefales og sparker bagdel på andre “gratis/billig” programmer som f.eks. Microsoft Paint.

Paint.net kan downloades gratis fra hjemmesiden (der er linket til herunder ved bullet’en). Der er dog et problem ved dette program, og det er at det kræver at .net 3.5 SP1 frameworket er installeret på computeren, dette er dog også gratis, men giver lidt ekstra bøvl. På getpaint.net kan du læse hvordan det hele skakl gøres.

God fornøjelse!

  paint_net_mugshot


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *