Stop Motion animationer

Del med dit netværk

Stop Motion er bare sjovt, hvad enten man bruger tegninger i bedste Cirkeline-stil, er mere til modellervoks eller finder en ny måde at bruge alt det gamle Lego på.

Jeg har tidligere fortalt vidt og bredt om Monkey Jam (læs blandt andet http://www.it-vejleder.dk/index.php?id=39) som er et lille men ret brugbart program til at lave Stop Motion animationer med. Desværre bliver programmet ikke længere udviklet (der er i hvert fald ikke sket noget siden 2005) – men så er det til gengæld gratis.

clayanimator

Stop Motion Animator med Onion Skin og ikke meget andet

Hvis man har lyst til at arbejde med en lidt mere omfattende process kan man kombinere et super simpelt frame-grabber program (det program der bruges til at tage de enkelte stillbilleder i stop-motion processen) med andre værktøjer som Movie Maker. Et gratis bud er Stop Motion Animator, der også kan bruges til de helt simple projekter (så skal man bare lade være med at klippe skidtet færdigt i et andet program). Der er egentligt bare tale om en frame grabber, men den har indbygget en ret god Onion Skin funktion. Onion Skin er princippet om at man kan se den foregående ramme når man er ved at lave den næste. På den måde kan man undgå at få flyttet for langt på figurerne i hvert skridt. Stop Motion Animator kan dog overhovedet ikke andet udover at fange billederne, vise det sidste billede med Onion Skin og så afspille det optagne. Desværre kan man ikke slette rammer eller tage nye billeder midt i en serie, så laver man fejl må man igang med redigeringen i Movie Maker eller et andet videoprogram. Stop Motion Animator ender med at sætte billederne sammen til en lille avi-film, men man kan også finde råoptagelsen – altså billederne – og benytte dem i et andet program.

Er man til lidt mere avancerede programmer og træt af Monkey Jam er der et par andre gode bud. Animator Simple DV+ er blevet gjort gratis (brug linket nedenfor og husk at notere serienummeret på deres hjemmeside). Der er tale om et ret omfattende program til videograpping. En sidste bud på den gratis front er Motion Mage der er skrevet i Java. Det betyder det også kan bruges på andre platforme, men det kræver at man har både Java og Java Media Framework installeret i forvejen. Desuden gemmer programmet sig på en side jeg ikke længere kan lokalisere – men den gemmer sig på The Wayback Machine. Der er vist ikke tale om et program der bliver udviklet på. Igen kan du bare bruge linket nedenfor.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *