Billeder man faktisk må bruge

Del med dit netværk

Hver dag sker en lang række brug på ophavsretten i de danske skoler. Eleverne (og lærerne) har lært at den hurtigste måde at finde en illustration på, er at søge i Google efter billeder. Problemet er bare at disse billeder for det meste ikke bare kan bruges. De er omfattet af ophavsret og den bliver brudt når eleven (eller læreren) benytter billedmaterialet i sine rapporter og fremlæggelser.

En af løsninger er naturligvis at lære eleverne at bruge SkoDa hvor man med Polfoto frit kan hente pressefotos. Hvis man ikke har adgang til SkoDa eller hvis man ikke lige kan finde det man leder efter, er der heldigvis andre muligheder. På Flickr er mange billeder således udstyret med en licens af Creative Commons og må derfor gerne benyttes – men det kræver at man kigger efter licensen og ikke bruger materiale der er beskyttet af ophavsret (se i øvrigt Tommys kommentarer desangåendes nedenfor).

Heldigvis findes der også en række tjenester hvor samtlige billeder er ganske gratis. En af disse er Morguefile hvor en stor mængde fotografer stiller deres fotos og grafiske arbejder ganske gratis til rådighed. Nedenfor finder du desuden links til et par andre steder der er knap så omfattende som Morguefile, men som er lige så gratis at bruge.

Find billeder du faktisk må bruge på MorgueFile

Find billeder du faktisk må bruge på MorgueFile


Del med dit netværk

Kommentarer

 1. By Tommy

  Svar

 2. By Tommy

  Svar

 3. By Frank Bach

  Svar

 4. By Tommy

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *