Det er faktisk ret Phet

Del med dit netværk

Jeg har tidligere skrevet om Phun, som er et fantastisk stykke kreativt værktøj til at arbejde og lege med fysik, men for nylig blev jeg gjort bekendt med den næsten lige så spændende hjemmeside Phet – eller rettere PhET. Her kan man lege med en lang række simulationer der handler om fysik, kemi, natur/teknik og matematik.

De forskellige programmer på siden er skrevet i Java og kan derfor køres direkte fra hjemmesiden uden installation, men siden tilbyder faktisk også at man kan downloade programmerne og køre dem lokalt.

Udover de mange små simulationsprogrammer er der også til alle programmerne en opgørelse over fag og mål ligesom brugerne selv kan uploade og dele gode undervisningsforløb til og med de enkelte programmer.

Som jeg skrev, er den eneste bagside faktisk at det hele er på engelsk… men det er løgn. Der er faktisk flere af simulationerne der er oversat til dansk. Tak til Erik for lige at slå det fast. Du kan finde de danske udgaver her: phet.colorado.edu/simulations/translations.php#da

Med denne gletcher simulering kan man se på effekterne af højere temperaturer, øget snefald med videre.

Med denne gletcher simulering kan man se på effekterne af højere temperaturer, øget snefald med videre.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *