Hvad kan man læse med Google Reader?

Del med dit netværk

I dette indlæg får du ikke en god ide eller et link til noget du kan bruge i din undervisning, men hvis du ikke allerede bruger Google Reader eller en anden RSS reader kan det være du vil begynde nu – for som underviser er det lettere at følge med i mange ting når man først har sat læseren op.

I et tidligere indlæg skrev jeg om nogle gode underviser og undervisningsnetværk som man let kan følge med i via et RSS feed. I det hele taget er der mange ting der er lette at følge med i ved hjælp af RSS – og måske sidder du endda lige nu og følger med i IT Torvet via et RSS feed i SkoleIntra.

Der findes mange programmer der kan bruges til at følge med i de feeds man ikke kan undvære. Selv har jeg et program til min mobil til de allervigtigste feeds (som for eksempel IT Torvet og nyhederne) mens jeg på computeren ikke længere kan undvære min Google Reader. Fordelen ved denne læser er at man altid har den med fordi man logger på den via en hjemmeside og ved hjælp af en downloadet applikation. Ulempen er at man skal ind på en hjemmeside for at se om der er kommet nyt (det er dog ikke et problem hvis man sidder med sin egen computer hvor man kan installere en desktop applikation der kan holde øje med læseren for en).

Udover at være samlingssted for de mange RSS feeds jeg abonnerer på giver Google Reader også mulighed for at dele udvalgte nyheder med venner, indsætte kommentarer og gemme nyheder man gerne vil vende tilbage til senere. Disse funktionaliteter er dog ikke helt så udbyggede som dem der tilbydes i Diigo.

Benytter man sig af iGoogle kan man indstille sin startside til at vise de nyeste nyheder fra Google Reader.

I min Google Reader samler jeg nyheder fra så forskellige kilder som nørdnyheder fra Engadget, skolestof fra Folkeskolen, politik med Mogensens analyser, alt det vigtige fra IT Torvet, nyt og tanker fra rettighedsverdenen hos Innovation Partners samt diverse Diigo grupper og mange mange flere, ligesom jeg kan følge med i venners delte nyheder. Jeg har dog valgt nyhederne fra avisen fra – der skal jo helst ikke gå information overload i det hele 😉

googlereader


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *