Hjemmelavede 3D spil i undervisningen?

Del med dit netværk

Her er en nyhed til de lidt mere hardcore IT kyndige undervisere. Epic, der står bag ét af de mest benyttede 3D grafik motorer, har i dag frigivet deres motor til undervisningsbrug (og andet ikke-kommerciel brug). Dette betyder at du i fremtiden kan lave dit eget 3D spil/univers til undervisningen.

Epic_Unreal_Engine

Jeg må indrømme, at jeg selv først rigtigt fik øjnene op for brugen af 3D verdener i undervisningen, da jeg så Åge Stageholts (VIA University College) oplæg ved årets TeachMeet (på Uddannelsesforum 2009). Her viste han et “hjemmebygget” univers i Second World (3D univers), hvor tømrerlærlinge kunne lære de relevante procedurer, som de normalt læser sig til. F.eks. var der lavet en bane af sikkerhedprocedurer, meget spændende!

Grafikmotoren er gratis, men fylder dog en del (knap 563 mb) og kræver også et godt grafikkort,  men ud over det er mulighederne uendelige og man vil helt sikkert se mere til små/store 3d spil der er udviklet med dette værktøj til undervisningen, god fornøjelse 🙂

Eksempel video: http://www.shackvideo.com/?id=15633

Download link: http://www.fileshack.com/file.x/15628/Unreal+Development+Kit


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *