Stupeflix – fotohistorier på en anden måde

Del med dit netværk

Mange kender og bruger efterhånden programmet Photo Story fra Microsoft, men der er efterhånden mange gode online alternativer. Det lille danske firma LærIT driver SkoleTube hvor man blandt andet kan arbejde med programmet TubeStory Creator. Senest er jeg dog faldet over Stupeflix der har en virkelig simpel brugerflade og er lige til at gå til hvis man vil have et sjovt alternativ når der skal præsenteres.

I Stupeflix kan man indsætte både lyd, billeder og video og naturligvis lave tekster. Der er et væld af indstillingsmuligheder, men man kan også overlade det til programmet at lave overgange og effekter. Lidt mindre sjovt, men meget meget hurtigere 😉

Når man er færdig med filmen er det bare at vælge endeligt format og ellers sætte computeren i gang – og så kan man endda downloade den færdige film.

[flashvideo file=wp-content/video/stupeflix.flv /]

Der hvor det bliver rigtig spændende (men også meget nørdet) er mulighederne for at “skrive” videoer i XML. Dette er i sig selv nok for langhåret for de fleste, men det åbner mulighed for at lave scripts på andre hjemmeside som automatiske bruger Stupeflix til at lave videoer. Forestil jer for eksempel at fotoalbums i SkoleIntra automatisk kan laves til en lækker lille video ved at sætte et enkelt flueben – der var en udfordring til C&B og UNI-C.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *