Wiki på en ny måde

Del med dit netværk

Med WikiMindMap kan man navigere Wikipedia som en mindmap – og det er faktisk endnu smartere end det lyder.

Jeg er storforbruger af Wikipedia. Jeg indrømmer at jeg også har snuset til Gyldendals store åbne encyklopædi, men selvom det er brugbart og ekspertkontrolleret er det ligesom Wikipedia falder mere naturligt for når jeg lige skal bruge et svar eller en stribe fakta.

Desværre er søgeredskaberne på Wikipedia noget begrænsede. Normalt jeg skal finde noget på Wikipedia bruger jeg Google til at søge og skriver “wiki” som en del af søgeparameteren. Det er nogenlunde effektivt, men når ikke præcis ved hvad man leder efter kan det tage tid at finde svaret på Wikipedia.

Dette problem løser WikiMindMap på en fornem vis. Man taster sit søgeord ind og vælger hvilken udgave af Wikipedia man ønsker at i. Desværre er den danske del ikke med (endnu), så man må tage sig til takke med den svenske hvis det skal have skandinavisk islæt.

Når man har valgt sin Wiki og indtastet sin søgning, finder WikiMindMap artiklen med dette søgeord og finder samtidig links og henvisninger fra og til denne artikel, således at der opbygges et mindmap med det indtastede søgeord i midten. Det smarte er så at man med et enkelt klik kan ændre det centrale ord til en af undergrenene i den viste mindmap, og således hurtigt navigere rundt. Når man findet en overskrift man vil læse mere om, er det bare at klikke på den – så åbnes en ny fane med den valgte artikel på Wikipedia.

Her er så en mindmap ud fra søgeordet "Google Wave"

Her er så en mindmap ud fra søgeordet "Google Wave"


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *