Det kan man godt tage notits af

Del med dit netværk

Handelshøjskolen i Århus har en lækker lille feature på deres hjemmeside – en ordbog over faste vendinger der indeholder omkring 12.000 idiomer, ordkombinationer og talemåder. De enkelte faste vendinger er kort forklaret og søgningen er en ganske simpel fritekstsøgning. Det betyder dog at det kan være svært at søge på ord som indgår i ord – for eksempel og meget apropos årstiden vil en søgning på jul også give resultater for hjul. Men med den trods alt ret begrænsede mængde opslag går det an.

Så er du – eller dine elever – i tvivl om hvad en bjørnetjeneste er (hvilket de sikkert ikke er – men det er nok heller ikke sikkert at du er enige med dem i deres forståelse og så vil ordbogen bakke dig op på det felt) er det bare at søge.

ordbøger


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *