Mere videosjov

Del med dit netværk

I sidste uge skrev jeg om den svenske virale kampagne for at betale licens, hvor man kunne sætte sit egen billede ind i en lille film. Det var nyt at man kunne lave så avancerede brugerskabte videoer, men er bestemt ikke nyt at bruge nettet til at lave sjov med brugergenereret indhold ovenpå eksisterende videoer. Tilbage under starten af den anden Irakkrig (det er den der ikke er helt overstået endnu) var en af de helt store hits på nettet en tjeneste hvor man kunne lave undertekster til et klip med den irakiske informationsminister Mohammed Saeed al-Sahaf (du ved ham med den legendariske udtalelse om at amerikanerne aldrig ville nå Bagdad, sagt mens man så amerikanske Abrams A1 kampvogne i baggrunden).

Med tjenesten Bombay TV kan man lave det samme med en lang række indiske videoklip – altså sætte sine egne tekster ind. Tjenesten er simpel at bruge og kan efterfølgende bruges til en god diskussion af hvordan man egentlig kan stole på det man finder på nettet. Folkene bag tjenesten tilbyder også to andre tjenester – Bombay TV2, hvor man selv kan sammensætte en lidt længere historie med små videoklip og Classic TV hvor man kombinerer gamle filmklip, effekter og underlægningsmusik.

Så måske skal man holde fri fra alle julerierne og lave en konkurrence i klassen om at lave den sjoveste undertekstede film. Husk at skrive en kommentar her på bloggen med et link til jeres vinderfilm!


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *