Nu kommer det immersive legetøj

Del med dit netværk

Avatar iTagDer har længe været små sjove eksempler på Immersive Computing hvor man ved hjælp af et computerprogram der via et webkamera genkender nogle tegn og symboler og genviser tingene på skærmen sammen med et digitalt lag. Prøv for eksempel at se på Mini Cabriolen på www.mini.de/webcam (man skal lige printe ud så man har noget at vise kameraet), eller kig på http://flash.tarotaro.org/blog/ for at se hvor meget der kan lade sig gøre med et webkamera og flash.

Disse teknologier har nok været meget begrænsede til dem med stærkt nørdede tendenser, men med den nye Avatarfilm og ikke mindst det medfølgende legetøj sker der noget. Matell har udviklet en serie actionfigures til filmen. Det er der såmænd ikke noget nyt i. Det nye er at hver figurpakke også indeholder et kort med et såkaldt iTag. Når man holder dette kort under webkameraet viser computeren en animeret 3D model af den figur man har købt – og man kan oven i købet ikke bare styre vinklen ved at dreje og vende kortet – man kan også trykke på en række symboler på kortet. Dette registreres også af computerprogrammet, der kvitterer med at lade den animerede figur udføre forskellige handlinger som at hoppe eller skyde.

Det interessante er i denne sammenhæng at man nu får teknologien ud over nørdstadiet og dermed får det til at være mere hvermandseje. Så glæder vi os til de første lærebøger der indeholder mulighederne for at vise og manipulere avancerede 3D modeller via webkamera og computer.

http://www.avataritag.com/#/howItWorks/

.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *