Spatiel netpublicering med Glogster

Del med dit netværk

Jeg vil starte med at indrømme at det er en mærkelig overskrift, men i går læste jeg en lille artikel i det udemærkede norske tidsskrift Digital Kompetence om et forskningsprojekt hvor man har udviklet et værktøj kaldet Memoz. Dette værktøj ligner i store træk Glogster som det slog mig at vi aldrig har fået præsenteret, så mens vi venter på at det norske værktøj bliver gratis og tilgængeligt på nettet kan vi kigge lidt nærmere på Glogster.

Ideen i Glogster er egentligt ret simpel. Man har en arbejdsflade hvor man kan smide eller arrangere en række objekter – som kan være lyd, video, tekst, links med videre. Disse objekter kan vendes og drejes og smides oven på hinanden så man på denne måde laver en digital planche. Når planchen er færdig kan andre kigge på den og klikke på de dele der indeholder multimedier eller links.

Glogster er tænkt til uddannelsesbrug og integrerer derfor udover egne videooptagelser også videoarkivet fra SchoolTube – det engelske forlæg for SkoleTube. Som lærer kan man oprette klasser og studerende og give disse muligheder for at deles om redigeringsret, ligesom man kan begrænse hvem der kan se de færdige Glogs.
Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Lotte Andersen

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *