Statistik på den grafiske måde

Del med dit netværk

Selvom Danmarks Statistik er kommet godt med efterhånden er det dels ikke helt let at bruge og dels primært danske tal. På Gapminder tilbydes en lang række statistiske data og de præsenteres i et grafisk interface der gør det let at følge de tal man interesserer sig for.

logo_gapminder

Her kan man hurtigt sammenligne ting som indkomst og co2-udledning eller levealder og fødselsrater eller… alle talmaterialerne kan kombineres så der er nærmest ikke grænser for hvad man kan undersøge. Når man har valgt sine datasæt kan man afspille dem over tid og således følge en udvikling. Det er naturligvis også muligt at hente tallene som regneark og arbejde videre med dem, ligesom man kan dele sine grafer ved at sende dem som e-mails til andre.

Alt i alt en hjemmeside der er oplagt at bruge både i matematik, geografi og samfundsfag.

Sammenhængen mellem levealder og fødselsrate set over tid fra 1900 til 2007

Sammenhængen mellem levealder og fødselsrate set over tid fra 1900 til 2007


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *