En verden af molekyler

På hjemmesiden WorldOfMolecules finder man en lang række beskrivelser af molekyler og deres egenskaber. Det mest interessante er nok muligheden for at se molekyler præsenteres i 3D og kan drejes og forstøres/formindskes af brugeren. Man kan således betragte et molekyle fra mange vinkler og sider.

Grafitmolekyle. Fra worldofmolecules.com

Grafitmolekyle - fra worldofmolecules.com

Undervisningsbrug: Elever kan ofte få en god forståelse for molekyler og bindinger hvis de bygger dem af små plasticklodser, men især i større sammenhænge som for eksempel grafit, is og diamant er det en stor opgave. På World of Molecules kan man finde molekylerne og se dem fra forskellige vinkler – og måske få en forståelse for hvorfor diamant er hårdere end is og hvorfor grafit går i stykker i skiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.