Find lyden

Del med dit netværk

Et af de store problemer når eleverne laver multimedieproduktioner som for eksempel animationer og fotofortællinger er ofte lydeffekterne. Med tjenester som Flickr og Google billedsøgning er det let at finde billeder, men hvor skal man gå hen for at finde lydeffekter?

Her kommer hjemmesiden FindSounds.com til hjælp, som en tjeneste der netop specialiserer sig i at finde lyde. Tjenestens søgealgoritme er ret avanceret og kan derfor også returnere resultater som lyder i den rigtige retning hvis der ikke er lyde der lige matcher 100% med søgeordet.

Man skal dog lige være opmærksom på at tjenesten er en søgetjeneste og resultaterne kommer fra nettet. Spørgsmålet om ophavsret skal derfor behandles som sædvanligt når man benytter materiale fra nettet.

Undervisningsbrug: Det er oplagt at bruge lyde og lydeffekter i klassens egne produktioner, men der findes også lyde der kan bruges til at demonstrere hvordan en trombone lyder eller hvordan en hval synger.´

FindSounds er også en applikation man kan downloade og installere, men da den ikke er gratis er det ikke noget vi behandler nærmere.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Tommy Byskov Lund

    Svar

  2. Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *