Med tjenesten Volunteer Spot kan man arrangere møder og arrangementer hvor man har brug for at koordinere frivillig deltagelse. Med Volunteer Spot kan man oprette arrangementer med tilhørende kalender og tilmelding af frivillige. En af de rigtig smarte ting er at man kan vælge hvor mange der er plads til/brug for i forhold til de forskellige roller under arrangementet, ligesom man kan efterlyse at forskellige ting bliver medbragt (for eksempel kaffe). Når så det nødvendige/ønskede antal har meldt sig lukkes tilmeldingen automatisk.
Hvis man har brug for at tage en simpel beslutning eller finde den bedste dag at mødes er systemet ikke så velegnet, men man kan så med fordel anvende
Doodle.
Undervisnings/skolebrug: Hvis man ikke allerede har og bruger ForældreIntra eller Fronter til samarbejde og koordinering af forældremøder og – arrangementer er det oplagt at benytte Volunteer Spot til netop denne slags aktiviteter. Systemet kan naturligvis også bruges til at arrangerer forløb og ekskursioner. I de større klasser kan man bruge redskabet for eksempel til planlægning af lejrskole eller gruppearbejde. Værktøjet er også oplagt til arbejde på tværs af skoler eller som dele af andre arrangementer hvor man vil involvere deltagerne – for eksempel hvis man vil planlægge et
TeachMeet.
Malte
Jeg er viceskoleleder på Langebjergskolen i Humlebæk. Tidligere har jeg blandt andet været it-didaktisk konsulent i Future Classroom Lab, innovationschef i Gyldendal, afdelingsleder og it-vejleder på Lindehøjskolen i Herlev, it-vejleder på Utterslev Skole i København og uddannelseskonsulent hos Dansk IT. Jeg har tidligere siddet i styrelsen for Danmarks IT-vejlederforening, hvor jeg frem til 1. september 2010 var formand. Jeg cand.it i It, læring og organisatorisk omstilling fra AAU.
Jeg har bl.a. deltaget i arbejdet med Undervisningsministeriets it-bevis, bedømmelseskomiteen for projektkonkurrencen om netbaserede læringsmidler og som ekspert i Danmarks Evalueringsinstituts evaluering af IT i Folkeskolen (ITiF). Desuden har jeg optrådt som oplægsholder og kursusleder på en række foredrag, kurser og workshops om skole, it og læring.
I 2006 fik jeg ideen til Torvet på Uddannelsesforum som siden er blevet gentaget i større og større omfang. Grundideen i Torvet er at man udveksler gode ideer til gratis programmer og hvordan de kan bruges i skolen, men da jeg ved at man ikke altid er så god til at give ideer fra sig plejer jeg at alliere mig med et par gode bidragsydere og sikre at der programmer nok på programmet! Torvet var med på Danmarks Læringsfestival for foreløbig sidste gang i 2019.
Bloggen blev startet i 2008 og har genn m tiden haft mange gæstebloggere og mere faste bidragsydere - og der er altid plads til andre der vil være med til at dele.