I Marco Polos fodspor

Del med dit netværk

Tjenesten The Full Wiki kombinerer Wikipedia-opslag med Googles korttjeneste, således at artiklerne fra Wikipedia gennemgås for geografiske referencer og viser disse direkte på verdenskortet. Samtidig bliver det muligt at navigere i artiklen ved at bruge kortet: ved at klikke på markeringerne af geografiske steder hopper visningen af artiklen til det sted hvor dette område er beskrevet.

The Full Wiki

Her er det et opslag på Marco Polo der gør det at følge hans rejser såvel på kort som i artikel.

Udover at give mulighed for at se opslagene vist som en kombination af opslag og kort kan man på hjemmesiden også få vist sine opslag som emnetræ. Tjenesten udbydes desværre kun på engelsk.

Undervisningsbrug: Det er oplagt at bruge tjenesten til at se på fænomener som har en geografisk udbredelse. Helt oplagt er i denne sammenhæng ting som opdagelsesrejsende som vist i eksemplet ovenfor eller naturfænomener som jordskælv og orkaner – prøv for eksempel at slå Marco Polo eller Hurricane Katrina op på The Full Wiki.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *