Lettere skærmlæsning

Del med dit netværk

Nettet er fuld af tekst – for eksempel dagens nyheder i webavisen eller indlæg på de blogs man følger med på –  bare for at nævne et par stykker. Det er derfor nødvendigt at lære at læse på skærmen, men desværre hjælper de fleste hjemmesider os ikke – tværtimod. Hvis du kigger omkring på IT-Torvet er teksten omgivet af en masse læsemæssig støj – for eksempel navigationsværktøjer som faneblade, kategorioversigten og tag-clouden, links til Diigo, nyheder fra materialeplatformen, Tweets fra it-torvet og reklamer. Al denne støj er med til at klemme læsefeltet sammen og kan gøre det sværere at få koncentreret sig om læsningen af selve indholdet.

Denne udfordring tager Arc90 op med deres læsværdighedsværktøj, hvor man hurtigt kan lave en genvej i sin browser der gør det muligt at se alle sider på nettet i en læsevenlig udgave hvor alt det udenom det vigtige indhold er fjernet, så man kan koncentrere sig om indholdet. Knappen kan også indarbejdes direkte på din hjemmeside som vi har gjort her på IT-Torvet, men når man laver sin egen genvej kan man bestemme over layoutet for visningen. Bemærk i øvrigt at man også kan udskrive sider i det læsevenlige layout!

Prøv for eksempel at se denne side ved at klikke på Readability-knappen i menuen.

Undervisningsbrug: Det er oplagt at introducere værktøjet hvis man anvender skærmlæsning i stor stil. Ligeledes er det oplagt at man benytter værktøjet hvis man som lærer anvender tekster fra nettet som man udskriver og distribuerer til sine elever.

http://lab.arc90.com/experiments/readability/


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *