Spil med Kodu

Del med dit netværk

Kodu hedder en sjov lille skabning fra Microsofts X-box verden. Kodu er et program der giver mulighed for at man selv kan skabe spil og interfacet er så simpelt at det kan bruges helt ned i indskolingen. Programmet er udvidet til spillekonsolen X-box, men er nu kommet i en udgave der kan bruges på en almindelige pc og uden at have en rigtig controller (selvom man godt kan bruge sådan en – den skal bare sættes i USB-stikket).

Konceptet er simpelt. Man har adgang til en række forskellige ressourcer som robotter, træer, borgtårne og andre figurer og objekter. Alle disse objekter har man mulighed for at give forskellige egenskaber. Man kan for eksempel lave et træ der en gang i minuttet producerer et æble og en robot der kan styres med piletasterne og som når den støder ind i et æble spiser den det og får point. Tilføjer du nu en anden robot der kører tilfældigt omkring og skyder efter din robot har du et spil. Hele denne programmering sker i et grafisk interface og ved at tilføje forskellige ikoner sammen til et lille program.

Jeg var så heldig at prøve programmet sammen med en gruppe børn sidste år før det blev frigivet og nedenfor kan du se og høre Uffe forklare om det spil han selv har lavet.

Undervisningsbrug: Programmet er oplagt at få installeret på computerene i SFO og klub, men kan også bruges i skolesammenhænge, for eksempel til at få indblik i hvordan programmering fungerer eller til at analysere spilmekanismer gennem det selv at lave et.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Malte

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *