Artifaktorienteret historieundervisning

Del med dit netværk

Ligesom DR ind i mellem laver helt fantastiske universer på nettet er BBC også rigtigt gode til at lave gode netmaterialer. De har sammen med British Museum blandt andet lavet den ret flotte interaktive tidslinie A History of the World. På hjemmesiden bliver billeder af forskellige objekter fra forskellige tider præsenteret og man kan med musen bevæge sig frem eller tilbage i tiden. Fanger et objekt interessen kan man klikke på det og læse lidt mere og for de fleste artefakter endda følge et link til endnu mere information.

Udover at zoome igennem tiden kan man sortere og søge efter artefakter udfra forskellige temaer (mad, krig og så videre), kultur, størrelse, farve og materiale. Desuden kan man, hvis man er registreret bruger, selv uploade billeder og skrive beskrivelser af artefakter man vil gennem og dele med fremtiden.

Zoom gennem tiderne eller brug tidslinien til højre. Til venstre andre navigationsmuligheder.

Uddannelsesbrug: Hjemmesiden er et oplagt udgangspunkt for at undersøge forskellige tider eller undersøge temaer på tværs af tid eller… Med udgangspunkt i siden kan eleverne søge rundt, læse lidt mere om de artefakter de finder interessante og klikke sig videre til mere information om de ting de vælger at undersøge. Vi glæder os til en dansk pendant fra Nationalmuseet og DR.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Michael

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *