En historie gennem søgning

Del med dit netværk

Natten til mandag (dansk tid) blev årets Super Bowl spillet i Miami. En af de helt store ting ved Super Bowl er reklamerne og i år havde selveste Google en reklame med. Reklamen havde dog ikke, som det er traditionen for Super Bowl reklamer, premiere, men havde i længere tid været tilgængelig på nettet. Så meget for forhistorien.

Reklamen er en lille historie fortalt gennem søgninger på Google startende med en søgning på et studieophold i paris over langdistance-forhold til en søgning efter hvordan man samler en krybbe, og det er netop dette med historien der er interessant, for som Wesley Fryer foreslår på sin blog Moving at the Speed of Creativity, er ideen lige til at snuppe og bruge i skolesammenhænge.

Undervisningsbrug: Selve Googles reklame har ikke den store undervisningsbrug, men ideen om at fortælle historier gennem en skærmoptagelse (for eksempel ved hjælp af værktøjer som ScreenToaster) af søgninger er lige til at snuppe omend det nok er svært at få et lige så elegant resultat som forlægget, men det er da bestemt værd at prøve.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *