En rigtig stave-bi

Del med dit netværk

En meget anglo-amerikansk skoletradition er stavekonkurrencen – Spelling Bee – som de fleste danskere kun kender gennem engelske og amerikanske film. The Times har lavet en stor hjemmeside hvor der findes et væld af stavetræningsaktiviteter (tænk lige at få det ord i en stavekonkurrence), selvom disse naturligvis kun er til træning af stavning på engelsk. Aktiviteterne omfatter en række små stavespil som find stavefejlen, gæt ordet og selvfølgelig en vaskeægte Spelling Bee hvor man er med så længe man staver rigtigt.

Desværre kan man ikke oprette sig med en skoleprofil i Danmark, da oprettelsen kræver at man har et skolenummer i England, men heldigvis kan man da spille de små spil og konkurrencer helt uden at være logget ind.

The Times Spelling Bee

Så skal der ellers staves. Ikke alle oplæserne er lige tydelige, så det er godt at man kan høre ordene igen.

Uddannelsesbrug: Da stavespillene kun er på engelsk er det først i de lidt ældre klasser spillet får relevans og her kan universet måske opfattes lidt barnligt, men man kan sagtens blive fanget i lige at få lidt flere rigtige og komme lidt længere i næste Spelling Bee.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *