Få dig en Gravatar

Del med dit netværk

Har du en avatar? Altså ikke sådant et tre meter højt blåt væsen fra Pandora, men en virtuel repræsentation du kan bruge på nettet. For eksempel hvis du kommenterer på et indlæg på IT-Torvet, eller dit profilbillede på Facebook.

Hvis man kommenterer og opretter sig i mange forskellige fora kan det blive besværligt at vedligeholde profilbilledet – avataren – og her kommer Gravatar som løsningen der svarer til en handske til en vinterkold hånd. Gravatar er en simpel service hvor man opretter profilbilleder til sin e-mail adresse – man kan faktisk oprette flere adresser og flere billeder og ret simpelt skifte rundt i hvilke billeder der skal bruges til hvilke mailadresser. Når man så kommenterer og deltager i de sociale tjenester der benytter gravatar-tjenesten bliver det valgte billede automatisk benyttet når man angiver den tilhørende e-mailadresse.

Gravatar tilbyder en række værktøjer til hjemmesidesnedkere, blogredaktører og andre der udvikler tjenester hvor folk kan deltage og kommentere, men flere store systemer understøtter Gravatar helt uden at man som redaktør skal gøre noget som helst – for eksempel er IT-Torvet bygget i WordPress og det betyder at man kan oprette en Gravatar og helt automatisk få sit profilbillede med i kommentarerne her på siden uden at skulle oprette en særskilt bruger til IT-Torvet.

Med Gravatar kan man let benytte samme billede til forskellige mailadresser (og dermed profiler) og kan let udskifte billederne på et senere tidspunkt.

Undervisningsbrug: Gravatar har ingen direkte undervisningsrelevans, men kan benyttes som eksempel på hvordan man lettere kan styre sin tilstedeværelse på de sociale medier – det er nemlig med Gravatar meget nemt at skifte sit profilbillede – det skal kun gøres ét sted og slår automatisk igennem på alle de steder man så har kommenteret – så er man kommet til at have et lidt pinligt profilbillede er det let at få gjort noget ved uden man skal gennemtrawle hele nettet og de steder man har blandet sig.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *