Falske Facebook-profiler som undervisning

Del med dit netværk

Tilbage i december 2008 skrev Nationalmuseets webredaktør Charlotte Jensen et spændende blogindlæg om at lave facebook profiler på historiske personer. Ideen er ligeså genial som den er simpel. Gennem arbejdet med at lave en profil bliver man jo nødt til at forholde sig den historiske persons verden, virkelighed og omgangskreds. Hvem har for eksempel skrevet på Christian den IVs væg? Desværre er ideen svær at føre ud i livet, da det vil være imod brugerbestemmelserne at anvende Facebook til at lave falske personer – ligesom der hurtigt kunne komme mange af den samme person når ideen bredte sig – men man kan naturligvis komme langt med et godt tegneprogram eller en skabelon til tekstbehandlingsprogrammet.

Eller man kan vælge at bruge tjenesten Profile Publisher, der er en simpel lille ide hvor man udfylder en fiktiv persons navn, personlige data, blogindlæg og interesser og får en fin lille side lige til at printe ud. Desværre er tjenesten på nuværende tidspunkt ret simpel (man kan for eksempel ikke uploade et billede men tjenesten foreslår at man tegner eller indklæber et på udskriften af profilen) og kun på engelsk – men ideen er god og brugbar.

I min fiktive profil for Christian IV er jeg her kommet til at skulle skrive hans nyeste blogindlæg.

Undervisningsbrug: Det er oplagt at bruge tjenesten til at lave profiler på historiske personer, men man kan også tænke den som redskab i dansk til at få styr på persongalleriet i en bog eller i samfundsfag til at få overblik over hovedpersonerne i dansk politik. Gennem arbejdet med at lave en overbevisende profil bliver eleverne nødt til at sætte sig ind i personens liv, gøremål og omgangskreds.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. Svar

  2. By Malte

    Svar

  3. By Malte

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *