Musikteori kan man da lære på nettet

Del med dit netværk

På hjemmesiden med navnet musictheory.net får man lige præcis det som titlen antyder – nemlig en masse lektioner i nodeforståelse og skalaer krydret med en række øvelser i at genkende skalaer, finde noderne på klaveret eller lytte sig til skalaer.

Bagmanden Ricci Adams, der har fremstillet siden i flash, har gjort det under en Creative Commons licens der gør det lovligt at benytte hans materialer også ved download.

Siden er endda oversat til svensk og Ricci Adams efterlyser folk der vil oversætte den til andre sprog, så hvis du er både musikkyndig og lidt tid til overs til en god sag så send ham en mail – og husk også lige at lade os vide når sidens ressourcer findes på dansk.

I træningsdelen er en lang række øvelser. Her er det klaverøvelser i at finde ud af hvilke node der ligger på klaveret.

Undervisningsbrug: Øvelserne og gennemgangen af musikteori kan både gennemgås i individuelt, i grupper eller som fælles klasseaktiviteter og giver gode muligheder for at lade nogle elever komme lidt længere med nodeforståelsen. Da elementerne er lavet i flash kan man også downloade dem og bruge dem på en interaktiv tavle der understøtter flash – som det for eksempel er tilfældet med Smart Board.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *