Skriv sammen uden bølger

Del med dit netværk

En af de smarte ting ved Google Wave (og Google Documents) er mulighederne for at skrive sammen samtidig (altså på samme tid så det jeg skriver med det samme dukker op på din skærm), men det behøver slet ikke være så vanskeligt at komme i gang med at skrive sammen – med EtherPad kan man skrive sammen og samtidig helt uden at være oprettet som bruger og så er det også muligt at chatte med dem man skriver sammen med. På denne vis bliver det vi skriver og samtalen om det vi skriver adskilt – en af de ting der mangler i både Google Wave og Google Documents.

Når man opretter en ny EtherPad får den sin egen unikke URL som man så kan sende videre til dem der skal være med til at skrive. Efterhånden som de inviterede kommer på får de deres egen farve, der tydeligt viser hvem der skriver hvad i både chat og i selve skrivefeltet. Når man er færdig med skriveriet kan man eksportere skriftet til et væld af formater, herunder både pdf, word og txt. Disse formater kan også importeres til en ny EtherPad på et senere tidspunkt.

Den personlige farve går igen i både chatten og selve skrivefeltet. Man kan vælge at skrive sit navn (eller et alias) når man kommer ind på den EtherPad man skal være med til at skrive.

EtherPad er blevet overtaget af Google, men efter protester har de besluttet at EtherPad foreløbigt holdes åben. Dog tager Piratpartiet ingen chancer og hoster derfor en total kopi af EtherPad under navnet PiratePad.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *