Tegn sammen

Del med dit netværk

Vi har før skrevet om Twiddla (http://www.it-torvet.dk/2009/02/23/lad-os-mødes-ved-det-virtuelle-whiteboard/) men de er desværre holdt op med at have gratis basisregistreringer. De tilbyder godt nok stadig en gratis konto til uddannelsessektoren, men det kræver at man har en mailadresse på et .edu-domæne og der kan danske skoler ikke helt være med. Heldigvis er der alternativer…

Et af dem er CoSketch, der er et no-nonsens fælles whiteboard på nettet. CoSketch kræver ingen registrering – faktisk kan man ikke registrere. Man starter bare en ny tavle og får et link man kan give til dem der skal være med. Udover selve tavlen indeholder brugerfladen også en lille chatboks hvor man kan skrive sammen om den fælles tavle. Tegneværktøjerne indeholder forskellige streger og figurer samt tekstbokse. Endelig kan man indsætte billeder man uploader eller bruge de indbyggede billeder. Som en ekstra feature kan man også trække Google Maps ind som baggrund, men vil man arbejde med kort for alvor er Scribble Maps (http://www.it-torvet.dk/2010/01/29/tegn-pa-kortet/) klart et bedre alternativ.

Når man er færdig med at bruge tavlen lukker man bare hjemmesiden. Når sidste mand er ude slettet tavlen for tid og evighed. Man kan dog vælge at gemme den som et billede der kan embeddes på blog eller hjemmeside.

En tavle og en chat - CoSketch har en absolut no-nonsense brugerflade uden overflødig lir og bling-bling

Undervisningsbrug: Da tavlen ufattelig let kan deles kan man for eksempel bruge programmet sammen med en interaktiv tavle. Nu kan eleverne fra deres egen computer skrive med på den fælles tavle. Eller man kan arbejde sammen på tværs af klasser. Programmet er også et glimrende supplement til en samtale på Skype (eller i telefonen på den gammeldags måde).


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Malte

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *