Undgå at eleverne bliver væk på nettet

Del med dit netværk

Når man benytter internettet i undervisningen er der mange tilgange. En af dem går ud på at man sender eleverne hen til computeren med besked om at google det de nu leder efter og som der har prøvet eller overværet nogen der har prøvet den tilgang forhåbentlig ved er det ikke en tilgang der altid er lige heldig. Ofte spilder eleverne en masse tid uden rigtig at komme nogle steder hen.

En af løsninger er Diigo, en linkdelingstjeneste med mere som tidligere er blevet beskrevet her på bloggen, men den er krævende at sætte sig ind i og ikke mindst at klargøre og ikke så egnet til de yngre elever. Her kommer Weblist ind i billedet som en god og simpel løsning – det er nemlig muligheden for at samle en række ressourcer (foreløbigt kun links til hjemmesider e) som eleverne skal arbejde med. Weblist danner så en oversigt og når man klikker sig ind på ressourcerne bliver Weblist i toppen af siden og gør det let at bladre. På den måde kan man hjælpe eleverne så de ikke bliver væk på nettet.

Med weblist kan man lave sine egne link-lister og få dem præsenteret pænt på et øjeblik.

Undervisningsbrug: Som beskrevet ovenfor er det oplagt at bruge Weblist i forbindelse med projekter hvor eleverne skal søge viden på i forvejen udvalgte hjemmesider. For eksempel kan man lave en webliste med H.C. Andersen ressourcer til et emne om den store forfatter. Det er også oplagt at lade de lidt mere søgevante elever selv fremstille weblister over emner de arbejder med.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *