60 sekunders klassikere

Del med dit netværk

Med små 60 sekunders videoklip gennemgås en række engelske og amerikanske klassikere på den lækre men desværre ikke meget omfattende hjemmeside 60 Second Recap. Med siden er det i hvert fald muligt at vende tilbage til lærerværelset på næste tirsdag og lyde som om man ikke har lavet andet end at læse klassikere hele påsken.

Siden tilbyder en række små 60 sekunder lange videoklip der giver et hurtigt indblik og overblik over en række klassikere som Animal Farm, Hamlet, Mus og Mænd, Fluernes Herre og Den Store Gatsby. Hver bog bliver forklaret gennem de korte klip der omfatter trailer, resume, plot, personkarakteristikker, centrale temaer og tolkninger. Der er i alt 10 klip om hver bog. Hvert af klippene er suppleret med en kort tekst på hjemmesiden og da det er hvert klip der varer 60 sekunder tager det altså hele 10 minutter at komme igennem en klassiker.

De enkelte videoklip er simple og ret imponerende. Jenny hedder den gennemgående pige der fortæller på klippene, men udover Jenny er der også lagt en række effekter på videoerne som er med til at understrege pointer. Det gør det levende og sjovt at se de små klip.

Endelig er der tale om en rigtig web 2.0 oplevelse, for man kan oprette sig som bruger og kommentere på de eksisterende klip – og ikke mindst efterlyse resumer til bøger man savner (måske fordi man lige har fået dem som lektie af sin lærer).

Jenny fortæller om persongalleriet i Stormfulde Højder. Bemærk de to træer hvor bogens centrale pardannelse er indskrevet.

Undervisningsbrug: Selvom mange nok vil betragte sider som 60 Second Recap som snyd og humbug, fortæller siden selv på den bedste vis hvad ideen med siden er – nemlig at give de mange der ikke orker at læse et indblik i stor litteratur. Som de siger: Du får ikke ikke-læsere til at læse ved at tvinge dem til at læse! Du får dem til at læse ved at åbne deres øjne for den vidunderlige verden der gemmer sig bag omslaget på deres læseopgave. Da siden er på engelsk og omhandler engelsk litteratur vil den primært kunne bruges i engelskundervisningen – måske kan man bruge siden til at gennemgå 5-6 store klassikere, hvorefter eleverne vælger hvilken de selv vil læse?


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *