Den europæiske biograf er åben

Del med dit netværk

Tilbage i november 2009 skrev jeg om hjemmesiden Classic Cinema Online, hvor man kan finde en masse gamle film og se dem ganske gratis. Desværre er det meste jo amerikanske film. Vil man endnu længere tilbage i tiden og have fat i det lidt mere kunstneriske er der heldigvis også en masse interessant materiale fra den  europæiske filmskat er tilgængelig på nettet.

Hjemmesiden med navnet Europa Film Treasures tilbyder, støttet med gode EU-midler, en lang række europæiske filmoptagelser – lige fra små bitte klip fra starten af den 20. århundrede til diverse kunstfilm. Arkivet har kun ganske få nyere optagelser, men sammen med de mange klip finder man også baggrundsinformationer om hvordan filmene er blevet til, hvem der har lavet dem og ikke mindst oplysninger om både instruktør og medvirkende.

Siden er måske lidt nørdet, men filmfeinschmeckere vil sikkert få dryppende mundvand at et besøg på siden.

Islands Altings Besøg i København i 1906.

Uddannelsesbrug: Siden er oplagt til brug i valgfag eller emner om film, men de mange klip kan også bruges i historieundervisningen og mere kreative sproglærere vil måske kunne finde noget spændende til både sprog og kulturformidlingsdelen af deres fag.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *