Det interaktive periodiske system

Del med dit netværk

På hjemmesiden Active Science finder man 15 små interaktive læringsobjekter til brug i naturfagsundervisningen på forskellige klassetrin.

En af aktiviteterne er for eksempel et lille spil om det periodiske system, hvor det handler om at placere elementerne korrekt. Man får hjælp ved at elementernes egenskaber bliver forklaret når det skal placeres.

Andre af aktiviteterne indeholder mere ny viden og illustrationer af for eksempel hvordan hjertet fungerer, men man skal her være opmærksom på at al teksten er på engelsk, hvilket begrænser adgangen noget. Man kan dog også bruge siden mere lærerstyret hvor man anvender de mange animationer og illustrationer på den interaktive tavle mens man fortæller og diskuterer med eleverne om hvad der sker og hvordan det hele hænger sammen.

Her gælder det om at placere elementerne. Ikke alle elementer er med i spillet, men derfor er det stadig svært.

Undervisningsbrug: Læringsobjekterne indeholder både forklaringer og små øvelser og quizzer og kan fint bruges som supplement til den øvrige naturfagsundervisning.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *