Fix din søgning

Del med dit netværk

Sortfix hedder en snedig tjeneste, der kan hjælpe med at lave bedre søgninger. Tjenesten er ret simpel og henter sine resultater fra Google, Bing eller Twitter. I al sin genialitet søger man efter søgeord som man plejer, men resultatet vises under fire bokse hvor man kan ordne sine søgeord.

I den grønne boks er de udtryk der er med i søgningen. De kan let arrangeres i rækkefølge ved at hive dem op og ned. Man kan også tage søgeord og flytte dem til den røde boks som indeholder søgeord der skal ekskluderes fra søgeresultatet. Det er dog den blå definitionsboks og den sorte powerwords boks der er virkelig interessant. Den blå boks giver en hurtig mulighed for at få hurtige definitioner på de ord man søger på. Desværre virker den ikke på danske ord. Det gør til gengæld PowerWords. I denne boks optræder ord som systemet finder er interessante nøgleord i forhold til det allerede opnåede søgeresultat. Man kan således tage søgeresultatets nøgleord og trække disse til det grønne og det røde søgefelt og således raffinere søgningen.

Hvis man nu skal finde noget til billedkunst på it-torvet uden at få noget om animationer hvordan er det så lige? Det hjælper Sortfix med.

Undervisningsbrug: Der er ikke tale om et undervisningsmateriale på samme måde som Netpilot (til gengæld virker Sortfix i alle browsere), men man kan bruge Sortfix til at gøre det tydeligt for eleverne hvordan søgningen opbygges og forhåbentligt gøre søgninger mere målrettede og mindre tilfældige.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *