Kunsthistorie på nettet

Del med dit netværk

Billedkunst er et fag der indeholder mere og mere teoretisk stof. I folkeskolen har faget heldigvis stadig en stor praktisk del, men ser man til gymnasieskolen kan man se at faget er blevet tungere på det teoretiske – både analysemodeller, kunsthistorie med videre. I folkeskolen ser man også målene for billedkundskab har en tung teoretisk vinkel. Desværre er bøger til kunsthistorie pokkers dyre. Her kommer hjemmesiden SmArthistory som sendt fra himlen. Siden er godt nok kun på engelsk, men den præsenterer en lang række informative tekster, gode eksempler på billeder og lærerige videoklip. Det er let at navigere i forskellige perioder og lære om kunsten på dette tidspunkt, men man kan også finde materialer udfra kunstner, tema eller stilart.

Udover gode navigationsmuligheder og en masse opslag med tekster, billeder og video, har man på sitet også en blog hvor man blandt andet har beskrevet aktiviteter der inddrager andre spændende onlinetjenester som for eksempel Flickr og Voicethread.

Udsnit af siden der præsentererer Jacques-Louis Davids Marats død, oliemaling på lærred, 1793 (Royal Museum of Fine Arts, Brussels)

Undervisningsbrug: I forhold til kunsthistorie er siden mere end bare et supplement til kunsthistoriebøger og i forhold til folkeskolen giver siden gode muligheder for at inddrage et svært område hvor undervisningsmaterialer normalt ikke hænger på træerne.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *