(Lyd)bøger kan være gratis…

Del med dit netværk

På hjemmesiden BooksShouldBeFree finder man en stribe gratis lydbøger der kan hentes som mp3-filer eller direkte ind i iTunes.

Bøgerne er fornemt arrangeret efter genrer og alle bøger præsenteres med et forsidebillede, der gør det let at navigere. De enkelte lydbøger indeholder desuden en beskrivelse, links til steder man kan finde teksten, links til lignende bøger og ikke mindst kommentarer fra brugere, der anmelder oplæsningerne – for det er det, det hele handler om. Oplæsningerne er nemlig foretaget af helt almindelige mennesker med tid til at læse en bog eller to op. Hvis man vil melde sig som oplæser sker det dog ikke på BooksShouldBeFree, da siden bygger på indhold fra andre steder som Gutenberg Projektet og LibriVox.

Bøgerne har alle nået den alder hvor rettighederne overgår til Public Domain, så man kan ikke ligefrem finde Dan Brown, men til gengæld er de fleste bøger klassikere som Jules Verne og Jane Austin (et par eksempler der gerne skulle vise at der er noget for enhver smag).

Få en genhør med Anne fra Green Gables i din mp3-afspiller - helt gratis!

Undervisningsbrug: Alle titler er på engelsk (på LibriVox kan man også finde titler på andre sprog – blandt andet tysk og fransk), men det er et oplagt supplement til sprogundervisningen. I stedet for at skulle læse en bog kan man trække på elevernes iPods og MP3-afspillere og give dem et eventyr eller to fra English Fairy Tales for til klassesamtale i næste uge.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *