Når bogstavregnen falder

Del med dit netværk

Der findes en del måder at lære at finde og bruge tasterne på computeren at kende, blandt andet en del spil og spillignende aktiviteter. En af disse er Alfabet Regn – eller Alphabetic Rain – hvor man skal nå at taste bogstaver og tal inden de rammer jorden. Spillet er ufattelig simpelt men rigtig velegnet til brug blandt de yngste. På hjemmesiden PowerTyping finder man et komplet “lær at skrive hurtigt på tasterne”-kursus med aktiviteter og spil, men da det er på engelsk er det desværre ikke så let at bruge og spillene vil nok være lidt for kedelige for de elever der er store nok til at kunne klare at skrive engelske ord og fraser – til dem kan man i stedet spille Typing Ninja.

Bogstaverne falder ned og så er det bare at trykke på tasterne

Undervisningsbrug: Det er som sagt oplagt at bruger Alphabetic Rain med de yngste, der ofte har svært ved at finde de forskellige bogstaver på tastaturet. Da spillet er meget simpelt er det også let at bruge som en ekstra-aktivitet som eleverne kan kaste sig over når der er nogle minutter tilbage – enten alene med deres egen netbook eller flere stående omkring den interaktive tavle hvor de skiftes til at taste og kan hjælpe hinanden.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *