Når office bliver et spil

Del med dit netværk

Microsoft har en hel del afdelinger der udvikler sjove og mærkelige ting som senere enten bliver smidt ud eller som gror op til noget brugbart der bliver benyttet i deres “rigtige” produkter. En af de afdelinger der laver mange spøjse og brugbare ting er Office Live Labs. En af deres nyere kreationer er Ribbon Hero.

Ribbon Hero er en udvidelse til Office 2007 (og 2010), som jo var første gang vi stødte på navigationsbåndet (ribbon). Ribbon Hero ligger sig i naturligvis i båndet og er et lille spil hvor man får point for at udføre forskellige typer af funktioner i programmet – som for eksempel at formatere tekst, bruge avancerede tabelfunktioner og så videre.

Udover at holde øje med hvilke funktioner man bruger og give point kan man også få opgaver i Ribbon Hero. Disse opgaver er små og overskuelige og kigger på forskellige funktionsområder i programmet. Man kan endda få hjælp til at løse opgaverne og ved at gennemgå opgaverne har man et helt lille office-kursus til selvstudie. Spillet kan også knyttes til Facebook så ens Ribbon Hero fremgang bliver en del af nyhedsstrømmen hos dine venner.

Er man statsansat er spiltilgangen i Ribbon Hero måske endda lidt sjovere end testene i DO-IT, men som Henrik fra Dansk-IT siger, er de funktioner der giver point i Ribbon Hero ikke indtænkt i arbejdsgange i statsadministrationen, men fremover skal man måske til at oplyse sin Ribbon Hero pointstatus på sit CV fremfor at vedlægge et DO-IT certifikat.

Når man klikker på Ribbon Hero får man en oversigt frem der viser ens fremgang og indeholder en række opgaver der giver point og som kan hjælpe en til at blive bedre til office

Undervisningsbrug: Ribbon Hero er i skolesammenhæng nok mest interessant i forhold til lærerne, der kan bruge det som en sjov måde at lære lidt nye funktioner i officepakken på. Da det er på engelsk er det svært at bruge for de yngre elever, men man kan da godt forestille sig at man bruger det i udskolingen som en konkurrence – hvem bliver skolens indendørs mester i Word?


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *