Små matematikaktiviteter med Thinklets

Del med dit netværk

På Freudenthal Institutet på det hollandske universitet i Utrecht arbejder de med didaktik i naturvidenskabsfagene og har i den forbindelse fået udarbejdet et hav af små java-applets med matematikaktiviteter. Når man laver java-applets man bruger til at tænke med, så må navnet jo blive ThinkLets og det er netop hvad den massive samling af aktiviteter bliver kaldet.

Der er massivt mange aktiviteter. Personligt er jeg ret vild med de mange figuropgaver, da det ofte er et svært område for eleverne og her kan de manipulere med centicubes, dreje tegninger og så videre og forhåbentligt skabe en god forståelse for feltet, men også det tetrisagtige Falling Problems, hvor regnestykkerne skal placeres til højre, venstre eller i midten efter om de giver over, under eller netop 100 er svært vanedannende.

I denne ThinkLet skal man undersøge figuren og angive på arbejdstegningen hvilke flader der skal være røde.

Undervisningsbrug: Hvor meget af de vi beskriver her på bloggen ikke er tænkt til læring er samtlige læringsobjekter på Thinklets tænkt til at lære matematik. De er naturligvis ikke alle lige gode, men heldigvis kan man linke direkte til de enkelte opgaver og det er derfor oplagt at linke til dem direkte fra arbejdsrum eller lave en weblist med de aktiviteter som skal bruges i det forløb man er i gang med i klassen.

Prøv selv på:


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *