Broer og jordskælv – kan du klare det uheldige mix?

Del med dit netværk

Vi har tidligere skrevet om det fantastiske West Point Bridge Designer hvor man bygger en bro og tester hvor meget den kan bære, men hvad med jordskælv. På hjemmesiden EduWeb kan man både lære lidt om jordskælv og blive udfordret på evnen til at bygge en bro der kan holde til lidt af hvert. For realismens skyld er det New Bay Bridge –  broen der forbinder Oakland og San Francisco man skal teste. Man vælger brotyper og forskellige sikkerhedsfeatures og så er det ellers at vælge fra hvilken forkastning skælvet sker og ikke mindst styrken af skælvet og så er det ellers at se om broen står når skærmen er færdig med ryste!

Brobyggeriet er langt simplere og mulighederne mere begrænset end i West Point Bridge Designer, men der er stadig mange gode mulighed for at få afprøvet forskellige byggeteknikker.

Når broen er bygget skal den testet.

Uddannelsesbrug: Siden er oplagt at bruge hvis man arbejder med jordskælv og pladetektonik i klassen. Selvom siden er på engelsk er der masser af få ud af den også på mellemtrinnet.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *