Den konfliktfyldte historie

Del med dit netværk

Der er ingen tvivl om at menneskehedens historie er fyldt med konflikter, men det kan være svært at skabe sig overblik. Det råder hjemmesiden Conflict History bod på. Her har man ved hjælp af en interaktiv tidsline og et Google Map hurtigt overblik over konflikter fra de slag der foregik fra omkring år 3000 før hvor tidsregning og er beskrevet i gamle hinduistiske skrifter til kampene mellem Yemens regeringshær og Al Qaeda, der foreløbigt kulminerede den 14. januar i år.

Der er tale om et utroligt flot mashup, hvor man kan søge konflikter i den interaktive tidslinie eller ved at bruge en egentligt søgebar. Resultaterne præsenteres på kortet og man kan zoome ind og få nærmere opdeling i slag i de enkelte konflikter. Alle konflikter er endvidere beskrevet med opslag (fra blandt andet wikipedia) og præsenteres flot på siden.

Med Conflict History kan man også hurtigt få overblik over Cæsars invasion og erobring af Gallien og senere de britiske øer.

Undervisningsbrug: Siden kan bruges næsten lige meget hvilken konflikt eller krig man efterforsker, eller bare til at få et sørgeligt overblik over menneskehedens konfliktfyldte historie. Jeg kan forestille mig at siden er brugbar i både historie og samfundsfag, da den også rækker frem til nutiden og dermed kan give et hurtigt overblik over konflikter som den i Irak og Afghanistan – og også det lidt mere glemte konflikter som dem der finder sted i Afrika.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *