Den store fædrelandskrig

Del med dit netværk

For en uge siden var det netop 70 år siden Danmark blev besat at tyskerne og dermed blev en del af krigen. En af de store historier var børn og unges manglende viden om 2. verdenskrig. For fem år siden, da det var 60 år siden befrielsen, havde en gruppe russiske historikere samme bekymring, og skabte et fantastisk multimediesite, der giver rig mulighed for at forstå krigens østfront. Hjemmesiden hedder Pobediteli (eller rettere Победители) hvilket betyder vindere, og det var jo netop hvad russerne var i krigen, der anslås at have kostet omkring 27 millioner russere livet og ikke uden grund stadig kaldes Den store fædrelandskrig.

Hjemmesiden er fantastisk flot med en tidslinie der gør det let at navigere gennem krigen. De forskellige slag er beskrevet med både tekst, foto, links til historiske dokumenter, små animationer, ledsagende videoklip og endda overlevendes beretninger om krigen.

22. november 1942: Slaget ved Stalingrad er tabt af tyskerne under general Paulus, der nu finder sig omringet af Den Røde Hær.

Undervisningsbrug: Siden er oplagt hvad enten det er hele krigen på østfronten der skal behandles eller bare et enkelt slag. Den righoldige multimedieoplevelse minder lidt om tidligere tiders mange cd-rom-produktioner, men siden er flot lavet er på samme tid både let at finde rundt på og giver en nysgerrighed til at gå på opdagelse. Den er således både oplagt som introduktion til et emne i historie, men kan også anvendes som opslagsværk senere i et forløb.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Christoph

    Svar

  2. By Malte

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *